Történet

Az UNITRANS Kft. 1999-ben alakult, akkor még mélyépítési munkák elvégzésére, amely néhány évre rá a szarvasi központú Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.-vel történő együttműködésünknek köszönhetően a szállítmányozás irányába mozdult el. A Szarvas városában legtöbb helyi munkavállalót foglalkoztató nagyvállalat élőállatszállítási igényeinek kielégítésére 40 tonnás kamionok beszerzése vált szükségessé, mely idő közben magával hozta azok tárolásának, javításának, szervizelésének szükségességét, hiszen a környéken ilyen jellegű tevékenység az általunk elvárt minőségben abban az időben még nem állt rendelkezésre. A tevékenységhez megfelelő nagyságú területet kerestünk otthonunktól nem messze Szarvason, így épült fel az orosházi út mellett a jelenlegi szerelőcsarnokunk.

Bár a szerelőcsarnok rekordidő alatt épült fel, minket folyamatosan érdeklődő kérdésekkel bombáztak: mikor adhatják már le nálunk szerelésre a járműveiket. Az autószerelő műhelyt így rövid gondolkodás után megnyitottuk a nagyközönségnek, ahová nemcsak az autók, motorok, kamionok, de a jókezű, szorgos autószerelő kollégák is egymás után érkeztek. Amíg az UNITRANS csapata pillanatok alatt jelentős számúra bővült, a gazdaságosságot szem előtt tartva mi újabb fejlesztéseken dolgoztunk.

Az UNITRANS szállítmányozási tevékenysége, maga a terület, az autószerelő csarnok, valamint a bennünket megszálló járműforgalom mágnesként vonzotta az igényt egy üzemanyagtöltő állomás telepítésére. A saját üzemanyagkút, mint fehér töltőállomás beüzemelése és működése a saját kamionállományunk, a helyi lakosság, valamint a szarvasi és környékbeli vállalkozók, elsősorban fuvarozók és mezőgazdasági tevékenységet folytatók üzemanyag-ellátását biztosította nap, mint nap, éveken keresztül.

Az autójavítással párhuzamosan az ország különböző pontjain eközben dübörgött a mélyépítési földmunka. Szinte az összes autópálya építésénél, csatornaépítéseknél, szeméttelep rekultivációknál, halastavak kialakításánál igényelték alvállalkozói jelenlétünket tízes nagyságrendű gépparkjainkkal a kivitelezők. Az autószerviz ügyfélállománya ezalatt folyamatosan duzzadt, ami a szerszám- és számítástechnikai infrastruktúra rendszeres fejlesztésének köszönhetően hozzásegített minket ahhoz, hogy megszerezzük a jogot a zöldkártya kiadásához, valamint pályázatok hosszas benyújtása során végül elnyerjük az NKH kijelölt Műszaki Vizsgabázis címet, amellyel tovább bővíthettük ügyfeleink részére szerviz-szolgáltatásainkat.

A Szarvasi Unitrans ma már kizárólag tehergépjárművek és személyautók szervizelésével, műszaki vizsgáztatásával és eredetiségvizsgájával foglalkozik. Folyamatosan fejlődő tevékenységeinknek, rendszeresen megújuló eszközparkunknak és lojális, profi szakemberekből álló csapatunknak köszönhetően évente nagyjából 2800-3000 műszaki vizsgát, 1500 autójavítást, szervizelést végzünk magánszemélyeknek és vállalkozásoknak egyaránt. Széles szerviz palettánkon az autó- és teherautó javítás, a műszaki vizsgáztatás és eredetiség vizsga mellett kiemelt helyet kap az autódiagnosztika, a futóműállítás, a karosszéria javítás, az ózonos klímatisztítás, valamint a nagyobb lélegzetvételt és speciális szaktudást igénylő motorfelújítás.

Jelentkezz be hozzánk
személyesen vagy telefonon!